Är sanningen en lögn?

En lögn skapar genast en ny lögn.. om man ljuger för en så forsätter lögnen till någon annan och bildar ett nätverk fullt av jobbiga trådar som finns överallt.
Även jag som hatar lögnare har jag i en tvingad situation ljugit, inget jag är stolt över men för att skydda någon annan än sig själv är det okej att luga om man inte sårar någon med sanningen eller lögnen?
När är det egentligen okej att ljuga?
Aldrig skulle jag väl säga om någon spontant frågade mig men det handlar inte i denna stund om något spontant utan något tilltänkt.
Jag är trött på att leva i en värld där folk ljuger och är stöddiga för att få det man vill ha, att ljuga skapar bara problem och brist på respekt och förtroende på en individ.
Hatar att få reda på att en människa,levande varelse kan vara stolt över att ha ljugit i mitt ansikte.
Om man skyddar någon kan man ju förmilda en sanning och kallas det då lögn?
Om man underhåller något, blir det genast en lögn?
Jag är trött på att leva i en värld där sanningen måste förmildas, ibland är det nödvändigt men om man mår skit för att man inte FÅR prata, får säga precis vilka tankar som finns där är man vårdslös då? Okänslig? En idiot?
Att sprida sårande sanningar fram och tillbaka kan vara sårande då ingen är perfekt, men vid det här laget borde ju alla veta att det finns brister?
Alla har lika många men andra är bra på att dölja de eller gör sina svagheter till en stärkande länk.
Vi skyddar/framhäver alla våra brister på och med olika metoder.
Beroende på situationen är det okej att säga sanningen och ibland inte, samma sak med lögner.


Sanningen gör oftast ont, och ibland undrar man hur och om man kan överleva efter något som gör ont lr gör en väldigt ledsen..
sanningen gör oftast ont.

LoveAndPeace
Johanna

School

Andra dagen i skolan.. börjar känna att det här kommer bli ett bra sista år!
Synd att samekonomi och samssamarna inte har lika mycket gemensamma lektioner o ämnen dock, men man får helt enkelt göra det bästa av situationen!
idag hade jag mentorstid och sedan vart det religionslektion lr de berättade vad vi skulle göra i det, ser verkligen ifram emot religionen tycker att det är kul!!

Dock så tog ju spanskan slut men vet inte om jag har ngn lust att böna och be om att få läsa mer (a).. känner att det är rätt mkt ändå men det märks :)
efter religionen skulle vi diskutera nollningen men SMSP som har alla detaljer och har bestämt mest var på studiebesök och ingen lektion hade man tydligen så det vart hem till pappa en sväng och städa rummet där och nu är jag hos mamma och har städat klart rummet där..
Städat två rum på en dag! Vuxenpoäng där :L

Börjar planera vad som ska med till KRETA! 9 dar kvar sen sticker jag och mina bästa vänner till Almirida i grekland :)
Fast som sagt mina nerver sviker mig när jag tänker på vilken transport man åker med dit.. FLYG. *svimmar*.
Jag hoppas innerligen att jag får sitta vid ett fönster med Emma bredvid som kan lugna ner mig?
Har ju aldrig flygit så är rädd.. lr LIVRÄDD!
men vad gör man inte för att bli brun och komma bort på semester?


Love&Peace
Johanna

Heart

Det viktigaste förhållandet du har är med dig själv,
- För du har alltid dig själv!


Busskortet och upphittat och hjärtat har äntligen fått tillbaka sin normala rytm!
Ne nu ska jag med en buss!

Love&Peace
Johanna

Computer


Måste ge tummen upp för Åtvidabergs kommun.


Skolelever får egna bärbara datorer

Alla elever i Alléskolans årskurs sex till nio och gymnasieskolan Bildningscentrum Facetten får i början på höstterminen egna bärbara datorer. Detsamma gäller för alla lärare. Kommunen satsar på ungdomarnas utbildning och likvärdighet där alla ska få samma chans genom att ha tillgång till egen dator.

Skolornas lyckade satsning på entreprenörskap byggs nu på med en bärbar dator till varje elev från årskurs sex till och med gymnasiet, sammanlagt 1060 elever. Eleverna har tillgång till datorn på heltid.
- Det här är en fantastisk sak för skolan, utbrister Hans Grimsell, rektor på Alléskolan i Åtvidaberg och fortsätter:
- Det är ett jättekliv i utvecklingen för oss när vi utbildar eleverna för framtiden. Nu kan eleverna använda datorn som ett verktyg i vardagen precis som man gör i arbetslivet. Vi kommer att kunna ge it-stöd på ett helt annat sätt än tidigare och hålla kontakt med eleverna. Elever med läs- och skrivsvårigheter får också ett bättre stöd. Men framför allt så får alla nu samma chans, säger Hans Grimsell.
 
Satsar framåt
Skolarbetet ställer idag stora krav på att elever har en dator hemma, och för att skolan ska kunna uppnå sina mål är det en förutsättning. Här tar Åtvidabergs kommun ansvar för likvärdigheten.
- Åtvidaberg vill vara en kommun med framåtanda som satsar på ungdomars utbildning. Det här kommer att utveckla pedagogiken och datorn blir ett helt naturligt verktyg i skolans vardag, säger kommunalråden Sverre Moum (M) och Lennart Haraldsson (S).
Satsningen bygger på kommunens vision med de fyra nyckelorden helhetssyn, långsiktiget, mod och framåtanda.
 
Ny dator vart tredje år
Skolorna kommer att hyra datorerna av Itsam, där kommunen är delägare. Itsam är ett kommunalförbund med fem kommuner, som hanterar allt med datorer i kommunerna. Datorerna kommer att bytas ut till nya vart tredje år, vilket är kommunstandard.
Ett trådlöst nätverk kommer också att byggas i Alléskolan och Bildningscentrum Facetten.
 
Fortsatt bredbandsutbyggnad
Bredbandsutbyggnaden som pågår i kommunen är främst en landsbygdsutveckling. Intresset är mycket stort för att med egna insatser kunna ansluta sig och växla upp från ADSL med 0,5 Mb per sekund till upp emot 100 Mb med fibrer. Kommunen räknar med att fortsätta utbyggnaden av ett stomlinjenät med fibrer (bredband), som sedan medborgarna kan ansluta sig gill med egna arbetsinsatser. Åtvidabergs kommun står för allt material och byalag föreningar och privatpersoner står för själva arbetet.
 
Med satsningarna på skoleleverna och bredbandsutbyggnaden så gör hela Åtvidaberg ett tekniklyft.
Sista dagen innan skolan..

Jag hatar hatar hatar verkligen söndagar!
Eller iaf när det är skola dagen efter, sitter här och är på otroligt dåligt sämst humör och vill bara ligga och sova igenom året. :S
Ush har ångest!
Inte för att börja 3:an utan för att nu måste jag VETA vad jag vill eller ska bli.. vet många vuxna som än inte vet vad de vill bli men så vill jag inte ha det.. vill veta NU NU NU!!
och att mitt busskort ligger på ngt smart ställe som jag inte kommer ihåg vart det ligger gör INTE saken bättre!
FAN!

Ibland vill jag att mina föräldrar ska vara som en del andra föräldrar som bestämmer vad de vill att deras barn ska jobba med, om de hade sagt något jobb så hade jag kämpat och gjort allt för att bli det men att behöva bestämma och fundera ut det själv gör mig livrädd.. tänk om jag aldrig kommer att bestämma mig?
Tänk om jag blir lika olycklig som många vuxna är och klagar på mitt jobb varenda lediga minut.
Vill trivas med mitt jobb. Vill känna att jag gör någon nytta, att genom att göra mitt jobb hjälper jag någon!

Ne nu ska jag göra någon nytta och städa igenom hela mitt rum och leta efter det förbannade busskortet, nu är det undebart att man har två hem..NOT!

Love&Peace
Johanna

12/8

Har jag blivit blödig :O.
Jag ÄLSKAR att sova borta och vara borta i längre stunder hos kompisar lr släktingar men plötsligt duger inte detta utan just nu vill jag sova i mina egen säng, kolla på min egen tv, träffa mina egna kompisar!
och gå och lägga min när jag vill!
Ju närmare hemfärden jag kommer desto sämre blir mitt humör för jag vill hem NU!
.. en väldigt långsam dag och väldigt mkt arbete idag. :/
Är trött till tusen!


rensning påbörjas.. imorgon ska det även upp nya skor.

en till hylla!. trött :O

vad tycker ni om "lockbetet"? ;)
(till höger!)
... ne nu ska jag gå och försöka hitta ngt kul på tv:n.
Love&peace
Johanna

Almirida in my heart


Visst skulle det vara skönt att åka utomlands nu när det bara regnar?
THEN I HAVE TO TELL U SOMETHING, den 3:e september drar JAG och mina underbara kompisar EMELIE,JENNIE, ANTON OCH EMMA TILL KRETA, GREKLAND!!!
RESAN ÄR BOKAD OCH BETALD!
Vi kommer bo i Almirida, det blir ju lite pengar men vad gör man inte för att ha semester?
3 av oss har ju jobbat HELA SOMMAREN så vi förtjänar alla få färg och unna oss detta!
Men det ska bli kul och det är verkligen något jag ser fram emot. :D
Att bara ligga och slappa!

Undrar om grekerna är snygga? :O
hihi..

Love&Peace
Johannisen

Ibland blir man så desperat att man börjar...

img_1191 (MMS)

Ibland blir man så desperat att man börjar försöka få sin prins genom grodor! Haha, ne men nästan :P. Har precis öppnat affären  och lärt mig hur man knappar in växelpengar, man lär sig något nytt varje dag. :D Föresten vem har dödat en spindel?? Jag vill ha sol sol sol, och nu är det en massa moln o det regnar :(. Ikväll blir det kräftskiva hos kusinen som är nygift :D Så nu måste jag lära mig att äta det igen. Blir intressant!  Nu ska jag gå och se om jag kan göra ngn nytta :L  Love&Peace  Johanna


The high high climb

"Livet är som en könssjukdom.. vi blir alla drabbade"..
vad det egentligen menas kan ju diskuteras.

Vi möter ständigt nya människor här i livet, och de människorna kommer att påverka ens liv vare sig det är medvetet lr omedvetet.
Vi gör nya val varje dag och resultatet av det möts vi ofta av i framtiden, vi blir antagligen förlåtna eller så lär vi oss, som med allting annat så lär vi oss av de val vi har gjort eller får göra.

Men vad jag menar är att livet är inte alls så bra som vi får beskriva som små, vi skyddas ständigt av de omkring oss och när vi sen kommer ut i den "riktiga" världen märker vi att vi måste vara starka, självsäkra och tuffa.
Vi får inte känna oss som ett offer för det är så omgivningen kommer se oss och för att överleva måste man kämpa! Kämpa på det man tror på kämpa för det som är rätt, man ska lyssna på vad hjärnan säger och vad hjärtat vill även om de inte alltid är överens.
Man ska ta erbjudande man aldrig trodde sig kunna ta bara för att leva!
För att få känna att världen inte alltid är emot en eller att leva kan vara någonting fantastiskt, även om de suddas ut väldigt fort när mörka svackor kommer i livet.
Efter varje mörk svacka som man har tagit sig egenom blir man starkare och starkare och man känner vad man klarar av och inte.
Man måste ta sig ur sin egen mörka svackor psykiskt.
Undra om jag är påväg mot en just nu?

Every step I'm taking
Every move I make feels
lost with no directions
My faith is shaken
Bit I, I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that I'm gonna remember most
Just gotta keep going and I gotta be strong
Just keep pushing onMånga tankar och känslor är på spel,
det spel ni just nu spelar kommer att knäcka någon.
Jag känner redan att jag är mitt emellan och inget jag säger kan ändra det.
Ska man ställa krav för att skydda sig själv?
Eller ska man låta er spela utan regler..
och kommer jag någonsin komma upp till den vatten ytan som känns väldigt avlägsen just nu.
Ska jag sluta simma, sluta kämpa mot strömmarna?

Love&Peace
Johanna

GOOODMORGOOON! Just nu håller vi på att ri...

img_1166 (MMS)

GOOODMORGOOON! Just nu håller vi på att riva förtältet, och ska snart checka ut. :) har varit en underbar helg, har verkligen kopplat av och är beredd på att jobba ytterligare två veckor till. :L Börjar jobba kl. 12 idag så back to work then! Nu blir det även att ta tag i träningen o börja springa minst en gång om dagen o när man har hundar i närheten blir det mkt roligare. Ska även vara hundvakt åt kusinen här nere så då har jag 5!!! Hundar att gå ut o gå med, haha :L FÅR ÄNTLIGEN TRÄFFA KISA ÄLSKLINGEN<3 O hon är en hund ;).. Ne nu måste jag dela ut lite arbetsuppgifter till pappa o Lena ;) jag har ju semester 2 timmar till så det blir att leka arbets ledare. Hej  Love&peace  Johanna


Hejsvejs Åtve!  Nu sitter jag i en solstol...

img_1126 (MMS)

Hejsvejs Åtve!  Nu sitter jag i en solstol =D och läser o hör på #skatorna# här bredvid... Deras shabbel är verkligen som musik i mina öron :S, de skulle egentligen checka ut idag men tror de är kvar för att jävlas ( vilket de lyckas med ) idag har vi varit en stund i Oskarshamns centrum o köpte mina skor (a) jag tänker på det som en ekonomisk investering :L som Jennie säkert skulle sagt. Sen vart det raka vägen till Mönsterås och äta där sedan till timber nabben (tror jag det heter) o lite sånt. Sitter även och funderar på vem man kan försöka övertala att hämta mig på lördag så jag kan komma hem :L hihi.  Ne nu måste jag koncentrera mig på brännan o hitta på hys mot skatorna.. För vi åker ju hem imorgon ;) lr jag ska till mitt jobb!  Love&Peace  Johanna


RSS 2.0